REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Diana Păroiu, finalistă la programul Producers on the Move, Cannes 2022


     European Film Promotion (EFP) a anunțat oficial care sunt cei 20 producători europeni participanți în cadrul ediției din 2022 a PRODUCERS ON THE MOVE - unul dintre cele mai importante programe dezvoltate de EFP și singurul care are loc în timpul Festivalului de film de la Cannes. PRODUCERS ON THE MOVE va avea o sesiune online în perioada 3-5 mai, iar între 19 și 23 mai, participanții vor fi prezenți fizic la Festivalul de film de la Cannes.
     Anul acesta, printre finaliști se numără producătoarea de film Diana Păroiu, propunerea ADFR din partea României. Diana este cunoscută pentru filme ca OM-CÂINE, regizat de Ștefan Constantinescu, LEBENSDORF, regizat de Vali Hotea, THE DISTANCE BETWEEN ME AND ME, de Dana Bunescu și Mona Nicoară și THE ROYAL TRAIN, de Johannes Holzhausen. Pe lângă participarea la PRODUCERS ON THE MOVE, Diana Păroiu va fi prezentă în cadrul festivalului și în calitate de producător executiv al filmului ALL THE PEOPLE I’LL NEVER BE, nominalizat în secțiunea Un Certain Regard.
     Cei 20 de producători finaliști în cadrul programului PRODUCERS ON THE MOVE 2022 sunt: Diana Păroiu (Romania), Johannes Schubert (Austria), Maarten Schmidt (Belgia), Katya Trichkova (Bulgaria), Janine Teerling (Cipru), Vladimír Lhoták (Cehia), Evelin Penttilä (Estonia), Judith Lou Lévy (Franța), Ketie Danelia (Georgia), Alexander Wadouh (Germania), Ioanna Bolomyti (Grecia), Jessie Fisk (Irlanda), Alessandro Amato (Italia), Derk-Jan Warrink (Olanda), Marija Dimitrova (Macedonia), Andrea Berentsen Ottmar (Norvegia), Kuba Kosma (Polonia), Jakub Viktorín (Slovacia), Felipe Lage Coro (Spania) și Stefan Eichenberger (Elveția).
     Producers on the Move a fost înființat în urmă cu 22 de ani de EFP și își propune dezvoltarea unei rețele internaționale de producători tineri, care timp de 5 zile participă la sesiuni intensive de networking, project pitching, studii de caz, campanii de promovare a lor și a filmelor la care lucrează, precum și întâlniri 1:1 cu distribuitori internaționali.
     Din 2020, Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR) este reprezentantul României în cadrul European Film Promotion.
Detalii: efp-online.com
 
(4.05.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia de dezvoltare a filmului romanesc, diana paroiu, producers on the move 2022

Opinii: