REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDeschiderea BIEFF 2019


     Cea de-a 9-a ediție a Bucharest International Film Festival s-a deschis pe 6 noiembrie, cu filmul „About Endlessness”, de Roy Andersson, la CinemaPRO. BIEFF s-a desfășurat de pe 6 până pe 10 noiembrie, la Cinema Muzeul Țăranului, Instituto Cervantes, Cinemateca Union și POINT.
     Ca în fiecare an, BIEFF a adus în fața publicului scurtmetraje inovatoare, premiate la festivaluri internaționale importante (Cannes, Berlinale, Locarno, Rotterdam, Sarajevo, Tampere și Clermont-Ferrand), precum și un program competițional dedicat unui fenomen actual important – migrația și sentimentul de apartenență. Selecția din acest an a fost realizată de Dan Angelescu.
     „E foarte fain că avem privilegiul de a avea alături, ca parteneri, festivaluri de clasa A: Quinzaine des Réalisateurs și Festivalul de Film de la Berlin, care arată, ca în fiecare an, în programul nostru, titlurile cheie în materie de scurtmetraj care au ieșit anul ăsta și anul trecut […] Cred că ne vom reinventa, vom merge pe ideea de inovație, de risc, mai degrabă decât experimental. Trebuie să încercăm un pic să ne reconceptualizăm și ne-am dori să creștem parteneriatele cu câteva festivaluri pe care le considerăm foarte interesante, să putem să aducem mai mulți regizori care să stea la povești cu studenții – în primul rând cu publicul din UNATC și UNARTE, care e publicul nostru prioritar. [...] Dacă reușim, împreună cu partenerii noștri, să creștem bugetul și infrastructura, poate că reușim să introducem și o competiție de lungmetraj inovativ”, spune Adina Pintilie, directorul artistic al BIEFF.
   
     În deschiderea BIEFF au vorbit Andrei Tănăsescu și Copel Moscu, directorul festivalului.
Imagine: Elena Bădic-Mircea
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, andrei tanasescu, bieff 2019, bucharest international experimental film festival, copel moscu

Opinii: