REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCâștigătorii ANONIMUL 2019


     Publicul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL a decis câștigătorii celei de-a 16-a ediții: Trofeul ANONIMUL 2019 și premiul în valoare de 3.000 de Euro a fost câștigat de producția belgiană The Best of Dorien B., în regia lui Anke Blondé. Directorul festivalului, Miruna Berescu, i-a înmânat trofeul actriței Kim Snauwaert, protagonista filmului, prezentă la Gala de Închidere, care a avut loc sâmbătă, 10 august.
     Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de Euro, oferit de DACIN-SARA, a fost acordat filmului Trofeul tinereții (regia Răzvan Oprescu), în timp ce Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, în valoare de 1.000 de Euro, a mers către producția spaniolă Piggy (regia Carlota Pereda). La Bête (regia Filippo Meneghetti) este scurtmetrajul căruia anul acesta Fundația ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Paștină, în valoare de 1.000 de Euro.
     Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care a avut loc în perioada 5 - 11 august la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, a reunit în selecția competiției de lungmetraj, realizată de Ludmila Cvikova, șase titluri din Israel, Belgia, Suedia, Bulgaria, Iran şi România. Selecția competiției de scurtmetraj, realizată de Ionuț Mareș, a fost compusă din 24 de filme, românești și străine, alese din peste 600 de producții.
     Timp de șase zile, publicul ANONIMUL a văzut 44 de filme, șapte dintre ele făcând parte din retrospectiva dedicată regizorului ucrainean Sergei Loznitsa, invitatul special al acestei ediții, ce a primit Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. De asemenea, în programul festivalului s-au regăsit și proiecții speciale ale unor filme românești ce urmează să intre în circuitul cinematografic în această toamnă, cum sunt La Gomera, noul film al lui Corneliu Porumboiu, și Arest, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn.
     Retrospectiva ANONIMUL va avea loc în perioada 12-14 septembrie la Cinema Muzeul Țăranului din București.
     Detalii: www.festival-anonimul.ro
(12.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: anke blonde, castigatori anonimul 2019, filippo meneghetti, razvan oprescu

Opinii: