REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCaravana Docuart 2017 pornește la drum prin țară


     Asociația pentru film documentar românesc Docuart organizează în perioada martie - iunie 2017 cea de-a 4-a ediție a Caravanei Docuart, în cadrul căreia sunt anunțate proiecții la Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Satu Mare, Gherla, Târgu Jiu, Arad și Vălenii de Munte.
     Caravana reprezintă o extensie a festivalului București Docuart Fest (BDF), din cadrul căruia este extrasă o selecție de filme pe care proiectul le face cunoscute publicului cinefil în mai multe orașe ale țării.
     Producțiile înscrise pe lista Caravanei aparțin unor tineri regizori români, precum și unor documentariști consacrați, majoritatea premiate la Docuart Fest 2016, despre care AaRC a realizat un reportaj. Printre documentarele acestei ediții, se numără: 10:34 to Belgrade (regia Ioana Grigore), Stories in Tea Cups (regia Mirona Radu), Perfection Is Forever (regia Mara Trifu), Capoeira, dansul libertății (regia Rista Enxhi), Proiecționistul (regia Norbert Fodor), Ultimul căldărar (regia Cosmiin Bumbuț și Elena Stancu), Imagini din vis (regia Sorin Luca), Angela (regia Botond Pusok), 100 de movile (regia Max Ciorbă) Doar o răsuflare (regia Monica Lăzurean-Gorgan), Un film mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos (regia Cornel Mihalache).
     Proiecțiilor li se vor alătura și realizatorii filmelor pentru sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul. Intrarea este liberă.
     Caravana Docuart este co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
     Detalii: docuart.ro
(17.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana cinematografica, caravana docuart, documentare romanesti, festival de film documentar

Opinii: