REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDocuart 2016


Singurul festival de film documentar dedicat producțiilor românești are deja un public fidel pentru programul complex al evenimentului. Anul acesta Docuart a propus 20 de premiere românești, dar și filme de la Arhiva Națională de Filme. Medalionul Ovidiu Bose Paștina a adus pe ecran nouă filme realizate de cineast, adunate de Cornel Mihalache, cu care a fost coleg la Sahia Film. Au fost invitați Mircea Bunescu, director de fotografie la multe dintre filme, și Horea Murgu.  Masterclass-ul cu Dan Curean a avut ca temă posibilitățile de realizare a mai multor variante pornind de la aceeași filmare, exemplificând cu propriul documentar Gone Wild, iar dezbaterea despre evenimentul de la clubul Colectiv, văzut din mai multe unghiuri, a adunat realizatori de la mai multe televiziuni.
Criticul de film Cristian Tudor Popescu a făcut o aplicație despre ”Manipularea în documentarul contemporan”, cu o producție a lui Michael Moore.  
Palmaresul acestei ediții a cuprins lung și scurtmetraje, filme studențești și documentare de televiziune. Marele Premiu Docuart a fost câștigat de Imagini din vis, de Sorin Luca.
București Docuart Fest este organizat de Docuart, fiind co-finanțat de Ministerul Culturii prin programul Accces și de Centrul Național al Cinematografiei în urma selecției la concursurile de finanțare.
Detalii: docuart.ro
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 
(17.10.2016)


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: daniela apostol, docuart fest 2016, documentare romanesti

Opinii: