REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmBogdan Teodor Olteanu știe că ”Mia își ratează răzbunarea”


     Pe o terasă de cafenea, un grup de tinere femei stau de vorbă. Una dintre ele filmează, pentru un jurnal personal. Râsetele se transformă în larmă, apoi în țipete și vorbe grele. Mia (Ioana Bugarin) este în centrul gălăgiei, pentru că își provoacă prietenele la o discuție despre violența în cuplu, a cărei victimă este.
     Povestea este scrisă de Bogdan Teodor Olteanu, care și regizează pelicula Mia își ratează răzbunarea (titlu de lucru), produsă de Anamaria Antoci și Anda Ionescu pentru Tangaj Film. Film independent, ca și celălat lungmetraj al regizorului – Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, și acesta mizează pe prietenia câtorva cineaști: actrițele Ana Maria Guran Mădălina Stoica, Maria Popistașu și Silvana Mihai, directorul de fotografie Ana Drăghici, monteurul Tudor D. Popescu.
     Toată lumea a venit în proiect pentru scenariu, dar și pentru libertatea pe care o au într-un film independent. Lumina naturală, intervențiile minime în decor, camera fixă și camera mobilă (a eroinei) sunt câteva din mijloacele necesare producției. Multe repetiții, ajustări de ton și de mișcare. ”Motor! Repetiție! Motor! Filmăm!” Între ele, Bogdan Olteanu și Ana Drăghici verifică pe monitor ce s-a filmat și decid modificările.
     Cu siguranță, și această poveste va genera multe discuții în 2020, când va fi premiera.  
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
(4.12.2019)

Cuvinte cheie: ana draghici, anamaria antoci, bogdan teodor olteanu, ioana bugarin, mia vrea sa se razbune film, tangaj film

Opinii: