REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Audiere publică: Modificări propuse pe Legea cinematografiei


     Marți, 2 august 2016, a avut loc audierea publică pe tema modificărilor propuse de Ministerul Culturii la O.G. nr. 39/2005 privind cinematografia, la Sala Symposium a Bibliotecii Naționale a României, iar discuția a fost moderată de Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru.
     Propunerile de modificări au fost realizate de un grup de specialiști propuși de Ministerul Culturii, din care au făcut parte Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Paul Negoescu, Florin Mihăilescu, Bogdan Mustață, Oana Radu, Alex Trăilă, Andrei Rus și Anca Drăgoi.
     În cadrul audierii publice au fost expuse nouă depoziții trimise în prealabil Ministerului Culturii, respectiv de către Alexandru Molico - scenarist, Dorin Goagă - vicepreședinte ANCR, Mircea Bucur - Președinte Fundația Cartea Călătoare, Radu Nicolae - producător de film, Ada Solomon - producător de film, Bujor T. Rîpeanu - critic și istoric de film, Kiki Vasilescu - regizor și scenarist, Cătălin Cristuțiu - președinte Asociația Pofesioniștilor din Post-Producția de Film, Ioan Onisei - Director General Adjunct T.N.B., la care s-a mai adăugat intervenția adhoc a domnului Florin Paraschiv - director de imagine și fost membru în Consiliul de Administrație al Centrului Național al Cinematografiei.
 
Imagine: Nic Cara
(26.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: audiere publica 2 august 2016, corina suteu ministrul culturii, legea cinematografiei, ministerul culturii

Opinii: