REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Ana, mon amour”, premiera la Berlinale 2017


     Ana, mon amour, cel mai recent lungmetraj regizat de  Călin Peter Netzer, a avut premiera internațională vineri seară, 18 februarie 2017, în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.
     La festival sunt prezenți regizorul Călin Peter Netzer, actorii  Diana Cavallioti și Mircea Postelnicu, producătoarea Oana Iancu, directorul de imagine Andrei Butică, Iulia Lumânare (co-scenarist), Cezar-Paul Bădescu (scriitor, co-scenarist), Codin Maticiuc (co-producător), Dana Bunescu (montaj), actorii Vlad Ivanov şi Adrian Titieni, Jonas Katzenstein (producător), Leo Maximilian (producător), Stendebach Philipp (line producer), Zana Michel (producător), Sophie Dulac (producător) şi Alice Ormières (coordonator de producţie).
     Deplasarea la Berlin a echipei Ana, mon amour a fost susţinută financiar de către Institutul Cultural Român.
     Ana, mon amour este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forțându-se până la limită în încercarea de a o salva.
(18.02.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana mon amour film, berlinale 2017, calin peter netzer, diana cavallioti, mircea postelnicu

Opinii: