REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Afacerea Est” are premiera la Chișinău


     Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, în colaborare cu studioulul Brio Film Studio, organizează premiera oficială a filmului  Afacerea Est (regia Igor Cobileanski) în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc la cinematogarful Patria „Loteanu” pe data de 2 februarie, ora 19.00.
     Comedia  Afacerea Est este o co-producţie realizată de studioul de film Brio Studio din Chişinău în colaborare cu Alien Film din România. Filmul a  avut premiera oficială în România pe data de 27 noiembrie 2016.
     Afacerea Est spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.
     AaRC a realizat un reportaj pe platouile de filmare Afacerea Est, precum și  un interviu cu Igor Cobileanski, după avanpremiera filmului la TIFF 2016.
(30.01.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: afacerea est film, eastern business film, igor cobileanski, institutul cultural roman chisinau, ion sapdaru, premiera romaneasca chisinau

Opinii: