REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Afacerea Est”, un film de Igor Cobileanski


     O comedie neagră, cu sarcasm și tristețe, un film pentru public, care va fi selectat și în festivaluri, așa își prezintă producătoarea Iuliana Tarnovețchi cea mai nouă realizare de la Alien Film. Un proiect ambițios, cu peste 50 de locații, cu echipament performant și o echipă româno-lituaniană. ”Va arăta ca un film de milioane, chiar dacă bugetul e modest”. Încrederea producătoarei vine și din faptul că Igor Cobileanski e autorul scenariului și al regiei. Început cu opt ani în urmă, scenariul a trecut prin diferite faze de dezvoltare, a ajuns la un producător care l-a pus la păstrat, până când Alien Film l-a preluat și a construit finanțarea.
Afacerea Est este o co-producție România-Lituania, de unde vine directorul de imagine Feliksas Abrukauskas, cu care Igor Cobileanski spune că se înțelege perfect.
Noi am ajuns pe platoul dintr-o clădire abandonată, unde se filmau cadre dintr-o închisoare unde ajung cei doi moldoveni, Petro (Ion Sapdaru) și Marian (Constantin Pușcașu), porniți în căutarea bunăstrării pe alte meleaguri. Distribuția este alcătuită din actori de la Iași, Piatra Neamț și din Republica Moldova. 
Imagine: Dan Țuculescu  


Galerie Foto


Galerie Video:

Cuvinte cheie: afacerea est film, alien film, eastern affair film, igor cobileanski, iuliana tarnovetchi

Opinii: