REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„California Dreamin’”, „Francesca” și „Domestic”, în cadrul programului „Revoluție în realism”


     Programul intitulat „Revoluție în realism. Noul cinema românesc”, găzduit în iunie de faimosul centru cinematografic de pe malul Tamisei, British Film Institute, se va încheia in iulie cu trei proiecții suplimentare, găzduite de ICR Londra în cadrul unei secțiuni speciale a Cinematecii românești. Astfel, în 7, 11 și 14 iulie vor avea loc proiecțiile filmelor California Dreamin’ (regia Cristian Nemescu), Francesca (regia Bobby Păunescu) și Domestic (regia Adrian Sitaru).
      Regizorul și producătorul Bobby Păunescu se va întâlni cu publicul londonez luni, 11 iulie, după proiecția filmului său de debut, Francesca.
     Cel mai mare program de film românesc desfășurat vreodată în Marea Britanie, rezultat al parteneriatului dintre Institutul Cultural Român din Londra și British Film Institute, a inclus peste 70 de proiecții și evenimente speciale: întâlniri și discuții cu importanți cineaști români, expoziție și recepții. Proiectul a beneficiat de mențiuni importante în presa britanică, printre care The Independent, Financial Times, Sight & Sound sau BBC Radio 4, dar și de recomandări din partea majorității criticilor britanici de film.  
     Detalii: film.icr-london.co.uk // www.facebook.com/ICRLondon
(08.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bobby paunescu, california dreamin' film, domestic film, francesca film, revolutie in realism la british film institute

Opinii: