REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCompania Romania (2014)

- Documentar Experimental - - 13.12.2014

Sinopsis : O structură pe nucleul reconstituirii teatrale a unui protest. La 22 septembrie 2013, două regizoare deplasează 50 de tineri într-un sat de la marginea Bucureştiului, transpunându-i în anul 2015, într-o Românie care nu mai există ca stat, ci a devenit o companie privată.

Regie: Ioana Păun, Maria Drăghici

Scenariu: Ioana Păun

Actori Principali: Adrian Titieni, Mihnea Blidariu


Galerie Foto:

  • Compania Romania (2014)
  • Compania Romania (2014)
  • Compania Romania (2014)
  • Compania Romania (2014)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Adrian Titieni
Compania Romania (2014) Mihnea Blidariu Polițist
Compania Romania (2014) MIhail Bumbeș
Vezi tot genericul

Producători

#norma
cu sprijinul Muzeului Naţional de Artă Contemporană Bucureşti, al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” Bucureşti, al Şcolii Primare Milcovăţu şi al Primăriei Letca

Subiect

Câţiva actori şi mai mulţi voluntari, majoritatea din organizaţii care participă la acţiuni de protest, au primit un scenariu. Puşi în faţa raderii întregului sat de pe faţa pământului, participanţii se poziţionează fie de partea Companiei România, fie împotriva acesteia. Nu replici scrise, ci o situaţie în care trebuie să se manifeste ca şi cum ar fi reală, chiar dacă avem la vedere microfoane, camere de filmat şi vopsea pentru machiaj. Toată desfăşurarea de forţe este urmărită de regizoarea Ioana Păun dintr-un car de filmare. Ea este omul cu staţia, care dă indicaţii şi coordonează mişcarea dintr-un spaţiu liber. Filmul combină imagini de la reconstituire cu filmări de la protestele de stradă, cu declaraţii politice sau arhive de televiziune.

Trivia

  • Proiectat la Cinepolitica 2015.
Ioana Păun, Maria Drăghici despre film:
„ESte un film la intersecţia dintre spectacol, cinematografie, psihologie socială şi accident controlat”

Compania Romania (2014) - Photo