Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Valeriu Andriuță, pentru al doilea an consecutiv la Cannes, împreună cu Serghei Losnitza


     Actorul va fi prezent la proiecția peliculei Donbass, regizată de Serghei Loznitsa, co-producție Germania/Franța/Ucraina/Olanda/România. Filmul va fi proiectat în 9 mai 2018, în deschiderea secțiunii Un certain regard la Cannes. Filmat în februarie-martie 2018, în orașul Krivoy Rog din Ucraina, Donbass este povestea orașului devastat de lupte și crize.
     Valeriu Andriuță este la a doua colaborare cu Losnitza, după A Gentle Creature, selectat anul trecut la Cannes. Din echipa filmului face parte și directorul de fotografie Oleg Mutu, care este la a treia colaborare cu regizorul, după In the Fog și A Gentle Creature.
    România este co-producător minoritar, post-producția fiind realizată la București, la Digital Cube, producător Cristian Nicolescu.
     Valeriu Andriuță și-a prezentat în 2017, la Romanian Short Waves de la Cannes, scurtmetrajul Chers Amis, pe care l-a regizat. În acest an participă la Short Film Corner Cannes, cu scurtmetrajul Salix Caprea, pe care l-a scris și regizat.
(26.04.2018)

Tags: digital cube romania, donbass film, felix caprea film, oleg mutu, serghei losnitza, short film corner cannes 2018, valeriu andriuta

Comments: