Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



”Un om la locul lui”, scris și regizat de Hadrian Marcu


Les Films de Cannes à Bucarest a programat mai multe avanpremiere românești, propunând și un vot al spectatorilor, care să aducă, pentru prima dată, un premiu pentru distribuitor. Selecția filmelor românești a fost realizată de Cristian Mungiu și Andrei Tănăsescu, care a moderat întâlnirile cu publicul.

     ​Un om la locul lui este debutul în lungmetraj al regizorului Hadrian Marcu, produs de Anamaria Antoci pentru 4Proof  Film. Scenariul se bazează pe romanul ”Firesc” al lui Petru Cimpoeșu.
     Un triunghi amoros - Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin – trece printr-un moment dificil, care declanșează nevoia mărurisirii. Petru, un inginer ”la locul lui”, conștiincios și cu responsabilități profesionale, care evită orice clarificare personală, complăcându-se în relația oficială cu Laura și în cea neoficială cu Sonia, este copleșit de luarea unei decizii. Se simte confortabil în supa călduță în care trăiește. E băiat bun, simpatic pentru colegi, atent cu cele două femei. O situație de criză îl destabilizează, și aici îl găsim noi. Merge adus de spate, vorbește cu glas stins, e lipsit de vigoare, chiar dacă lucrează pe un șantier. Aspirațiile lui de a se muta într-un oraș mai mare, cu o slujbă la birou, și de a se căsători cu iubita gravidă (Ada Galeș) se împiedică de sentimentele pentru amantă (Mădălina Constantin). Camera lui Adrian Silișteanu îl filmează din spate, cum umblă copleșit de gânduri printr-un labirint metalic al șantierului. În roluri secundare apar actorii Adrian Titieni, Iulian Postelnicu, Gabriel Spahiu.
     La avanpremiera filmului Un om la locul lui au participat producătoarea Anamaria Antoci și actrița Ada Galeș.Filmul este în cinematografe din 23 noiembrie.  
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
 

Tags: 4proof film, ada gales, bogdan dumitrache, hadrian marcu, les films de cannes a bucarest 2018, madalina constantin, un om la locul lui film

Comments: