REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLes Films de Cannes à Bucarest, ediția 9


     Evenimentul lansat de Cristian Mungiu în urmă cu nouă ani a căpătat o amploare de festival, cu o structură complexă de proiecții și evenimente, cu invitați și o secțiune importantă de premiere și avanpremiere românești, cu un atelier special de Managing Talents și o prezentare a proiectelor la Managing Lab. În parteneriat cu Festivalul Național de Teatru, Les Films de Cannes à Bucarest a prezentat ”Integrala filmelor lui Lucian Pintilie”, cu evenimente speciale la fiecare proiecție.
     Din acest an, Les Films de Cannes à Bucarest și Dacin Sara au acordat prime pentru distribuitorii de film, una pentru producții internaționale și alta pentru o producție românească. Câștigătorii au fost desemnați în urma votului spectatorilor. O secțiune specială a fost Filminute, un atelier de film de un minut, organizat pentru liceenii din București. Cele mai bune trei filme au fost premiate.
     Toate recompensele au fost anunțate în cadrul galei de închidere a festivalului. Înaintea proiecției filmului Napszállta/Sunset, de László Nemes, regizorul a intrat în dialog, pe Skype, cu Cristian Mungiu și criticul de film Ionuț Mareș.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Cuvinte cheie: cristian mungiu, les films de cannes a bucarest 2018, lucian pintilie, voodoo films

Opinii: