Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



TIFF 2019 – Premiera „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu


     La Gomera, cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, a avut premiera mondială în această primăvara la Festivalul de Film de la Cannes și a fost bine primit de critica internațională. „Excentrică, cinematografia lui Porumboiu este despre suprize subtile, viclene, care te fură în timp ce crezi că urmărești altceva. Lungmetrajul are energia și spiritul filmelor despre tâlhării, precum și rafinamentul structural al creațiilor anterioare ale cineastului și le revitalizează pe ambele în proces. […] Un amestec șlefuit de motive ale genului care sugerează ce s-ar fi întâmplat dacă echipa Ocean’s 11 se forma în Insulele Canare. Porumboiu este un regizor cerebral, al cărui stil narativ vine mereu împreună cu un spirit glumeț, impregnează acest ingenios ansamblu cu agresivitate”, a scris IndieWire.
     Premiera românească a filmului a avut loc în cadrul Festivalului de Film Transilvania de la Cluj-Napoca, cu o proiecție specială la Casa de Cultură a Studenților și cu o discuție cu echipa de filmare, moderată de Mihai Chirilov.
     La Gomera este filmat în București, insula La Gomera (Spania) și în Singapore, iar din distribuția filmului fac parte Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Sabin Țambrea, precum și actorii spanioli Agustí Villaronga, Antonio Buíl și Cristóbal Pinto. Filmul îl urmărește pe Cristi (Vlad Ivanov), un polițist român implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, care ajunge pe insula La Gomera pentru a învăța un limbaj fluierat, care îl va ajuta să organizeze evadarea unui traficant aflat în arest, la București.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: corneliu porumboiu, la gomera film, rodica lazar, tiff 2019, vlad ivanov

Comments: