Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Proiecțiile Docuart: „Brâncuși”, de Cornel Mihalache, 3 august


     Documentarul Brâncuși (1996) poate fi văzut luni, 3 august, de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului Român, în cadrul „Proiecțiilor Docuart”. Intrarea este liberă, iar după vizionare va avea loc o discuție cu regizorul Cornel Mihalache.
     Brâncuși este un documentar de artă care urmărește firul cronologic al celor mai importante momente din viața artistului român, folosindu-se de amintirile existenței sale: fotografii, notițe, locuri. „Filmul se bazează pe un text real documentar, lucruri nu «spuse» de Brâncuşi, deci neatestate ştiinţific, ci scrise, notiţe rămase la prieteni sau în custodia legatarilor testamentari. Toate fotografiile folosite îi aparţin marelui sculptor, iar locurile de filmare sunt cele atinse de trecerea lui Brâncuşi sau a operelor sale: satul natal Hobiţa, biserica Cişmeaua Mavrogheni din Bucureşti, în corul căreia a cântat, biserica română din Paris, unde a fost paracliser în primii ani, restaurantul Chartier, unde a spălat pahare ca să se poată întreţine, Place Dauphine 19, unde a locuit la mansardă, Montparnasse 54, locul unde a fost atelierul din Impasse Ronsin 11,” spune Cornel Mihalache.
    Proiecțiile Docuart este un eveniment inițiat de asociația omonimă, care aduce filmul documentar românesc la Muzeul Țăranului Român.
Detalii: Docuart.ro / Facebook

Tags: brancusi 1996, cinema mtr, cornel mihalache, documentare romanesti, proiectiile docuart la mtr

Comments: