Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Profesioniștii de la Colegiul Tehnic Media


     De multe ori, când se vorbește despre industria cinematografică românească se pune semnul întrebării. Nu mai există Studioul Buftea, Sahia sau Animafilm, dar numeroasele case mai mici de producție și studiouri de post-producție aduc, în fiecare an, premiere de lungmetraj, ficțiune sau documentare și o puzderie de scurtmetraje. Lucrurile se mișcă și în televiziune, unde au apărut, într-o perioadă scurtă de timp, multe canale noi. Unele finanțează producții de documentare și filme de televiziune. Adăugăm agențiile de publicitate și studiourile de dublaj pentru desene animate.
     Universitățile de profil din București și din țară, de stat sau particulare, au crescut numărul absolvenților, dar încă e nevoie de mulți profesioniști pentru această piață de muncă. Singura unitate de învățământ care pregătește tehnicieni pentru cinematografie și televiziune este Colegiul Tehnic Media din București. Un sfert dintre elevii care termină liceul acesta dau examen de admitere la facultate, dar cei mai mulți muncesc ca editori de imagine și sunet sau cameramani. În ultimii ani, Colegiul Tehnic Media a construit o bază materială care-i permite acum lansarea unei televiziuni on line.
 
Elevii de la Colegiul Tehnic Media nu ajung aici prin redistribuire, ci vin din pasiune. Cei din clasa a X-a trec deja prin proba realizării unui scurtmetraj.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 
(16.05.2018)

Tags: colegiul media tehnic bucuresti, industria cinematografica romaneasca

Comments: