Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Olimpia Melinte, pe covorul roșu la Madrid


     Olimpia Melinte a strălucit din nou pe covorul roșu la premiera unui film spaniol. Parte din distribuția filmului Sordo/The (Silent) War, regizat de Alfonso Cortés-Cavanillas, actrița originară din Iași a fost întâmpinată cu aplauze la premiera de gală a peliculei, eveniment care a avut loc pe 11 septembrie 2019 la Cinema Capitol din Madrid.
     Revenirea în Spania, unde a debutat în urmă cu cinci ani în rolul principal feminin din filmul Cannibal/Caníbal (regia Manuel Martín Cuenca), ce i-a adus o nominalizare la Premiile Goya, a fost plină de emoții. Unul dintre cele mai așteptate momente ale anului, premiera acestui western postbelic inspirat de benzi desenate, a fost un spectacol unic de imagine și sunet, coloana sonoră fiind interpretată live de o celebră orchestră.
     „Am avut parte de un public numeros și foarte entuziasmat, s-a lăsat cu lacrimi si îmbrățișări, cu multe cuvinte frumoase și promisiuni de reîntoarcere la lucru împreună. Sunt extrem de recunoscătoare întregii echipe pentru dragostea și prietenia cu care m-a primit. Muzica live din timpul filmului a fost un spectacol în sine, am trăit o experiență unică în armonie perfectă cu publicul generos din cinematograf”, a declarat Olimpia Melinte.
     Actrița româncă a fost extrem de apreciată atât pentru prestația din film, cât și pentru ținuta aleasă pentru acest eveniment – un costum din noua colecție M. Marquise.
     Descris drept „un film epic care reușeste să respire în fiecare plan” în care sunetul joacă un rol esențial pentru că astfel „privitorul poate simți cu fidelitate izolarea și agonia protagonistului în evadarea sa”, Sordo/The (Silent) War spune povestea urmăririi unui luptător din Maquis (guerrilla antifranquista) care și-a pierdut auzul în timpul unei explozii. Olimpia Melinte joacă rolul unei asasine care a fost angajată de armata spaniolă să-l vâneze pe Anselmo (Asier Etxeandia), personajul principal. Pentru acest rol, Olimpia a învățat să călărească și să tragă cu arma, având ochiul stâng acoperit de un plasture special (fiindcă personajul ei, Darya Sergheievici Volkov, avea o cicatrice de război). Filmul rulează în cinematografele din Spania din 13 septembrie.
     Detalii: www.sordolapelicula.com
(13.09.2019)

Tags: alfonso cortes cavanillas, olimpia melinte, sordo film

Comments: