Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Interviu cu Anghel Damian


     Joacă teatru din timpul liceului, apoi la UNATC  și este actor la Teatrul de Comedie. Are în filmografie câteva scurtmetraje și roluri secundare în lungmetraje. În acest an, Anghel Damian este eroul din premiera Perfect sănătos, film regizat de Anca Damian, și așteaptă o altă premieră, la Viena, cu Siblings, regizat de Markus Morth.
     Perfect sănătos este o poveste de familie, pe care el și Anca Damian au trăit-o în mod diferit și la care s-au raportat ca nepot și fiică ai celui dispărut. Cei doi s-au descoperit reciproc în profesie, pentru că e prima dată când lucrează împreună. Anghel ne-a povestit despre relațiile de pe platou cu colegii de distribuție, dar și despre pregătirile minuțioase pentru scenele de cascadorie, o bătaie în stradă și o căzătură pe scări, secvență la care și noi am fost prezenți pentru un reportaj de platou.
     În ceea ce privește proiectele viitoare, actorul vorbește cu entuziasm despre serialul de televiziune pe care îl pregătesc scenaristul Nae Caranfil și regizorul Dragoș Buliga, din care s-a filmat episodul pilot. Serialul Anii de sâmbătă seara va intra în producție în 2018. Până atunci, Anghel Damian are o mulțime de spectacole în diferite teatre, are o premieră la Teatrul de Comedie, regizată de Horațiu Mălăele, și intră în repetiții cu un musical, în care cântă și dansează.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(20.09.2017)

Tags: actori romani, anca damian, anghel damian, perfect sanatos film

Comments: