REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Perfect sănătos”, un film de Anca Damian


     După succesul lungmetrajelor de animație Crulic și Muntele magic, după ficțiunea O vară foarte instabilă, în care a experimentat vizual, Anca Damian face un ”film clasic”, Perfect sănătos. De astă dată, regizoarea testează doar colaborarea cu fiul ei, actorul Anghel Damian, care are rolul principal. Recunoaște că scenariul pe care l-a scris împreună cu Lia Bugnar are o puternică încărcătură personală. Eroul poveștii, un tânăr jurist (Anghel Damian), pornește în căutarea adevărului legat de accidentul tatălui (Vlad Ivanov), dar și a descoperirii de sine.
     Noi am ajuns pe platoul de filmare dintr-un restaurant bucureștean, în ziua în care se filma o secvență dificilă. Anghel trebuia să facă o cascadorie – căderea pe o scară spiralată. Directorul de fotografie Oleg Mutu și-a fixat camera, doi cascadori au venit să-l asiste pe actor, iar Anca Damian era prezentă și lângă echipă, dar și la videoassist. După ce Anghel și-a pus diverse accesorii care să-l protejeze în timpul căderii, Alexandra Alma Ungureanu s-a asigurat că e bine îmbrăcat. Filmarea a decurs bine, Anghel Damian a scăpat ”perfect sănătos” din căzătură, după ce s-a antrenat bine cu cascadorii și a mizat pe forma fizică de jucător de baschet. 
Imagine: Dan Țuculescu

Cuvinte cheie: alexandra alma ungureanu, anca damian, anghel damian, aparte film, making of perfect sanatos, oleg mutu, perfect sanatos film

Opinii: