Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în avanpremieră națională la ANONIMUL


     Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL prezintă și anul acesta un program extins de filme românești, în avanpremieră în România sau lansate deja în circuitul cinematografic.
ANONIMUL 15 se va desfășura în perioada 6- 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
     Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, regizat de Radu Jude, va fi proiectat în avanpremieră națională și într-o primă vizionare de public la ANONIMUL 15. Cu Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu și Claudia Ieremia, filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă. Filmul a fost prezentat în premieră mondială în Competiția Oficială a Festivalului de la Karlovy Vary și a câștigat Marele premiu – Globul de Cristal, fiind primul film românesc care câștigă acest premiu în istoria de 53 de ediții ale Festivalului. Filmul va fi distribuit în cinematografele din România începând cu 28 septembrie 2018.
     Radu Jude a câștigat Trofeul ANONIMUL la ediția din 2012, pentru filmul Toată lumea din familia noastră, premiu acordat pe baza voturilor publicului.
     Povestea unui pierde-vară va fi prezentat în proiecție specială la Festival, cu participarea regizorului Paul Negoescu și a unei părți din echipă. Cu Alexandru Papadopol, Nicoleta Lefter și Radu Romaniuc, filmul spune povestea lui Petru, un profesor de matematică aflat într-o relație deschisă cu Irina, care află că este însărcinată. Filmul va intra în cinema din 21 septembrie 2018.
     Secretul fericirii, debutul în regie al actorului Vlad Zamfirescu este entry-ul românesc din Competiția de Lungmetraj ANONIMUL 15, alături de alte cinci filme propuse de selectorul Ludmila Cvikova. Filmul, în doar 3 personaje, spune povestea a doi prieteni, interpretați de Vlad Zamfirescu și Theo Marton, care descoperă că fericirea unuia depinde de nefericirea celuilalt. Filmul va fi lansat în cinematografe pe 19 octombrie 2018.
     Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost prezentat în premieră mondială în cadrul Competiției Oficiale a Festivalului de Film de la Sarajevo în august 2017, unde a obținut Premiul pentru Regie și Premiul pentru Cel mai bun actor - Șerban Pavlu. Filmul a fost apoi inclus în Competiția Oficială a Festivalurilor de Film de la Geneva și Beijing și prezentat în Selecția Oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cottbus, în cadrul Making Waves: New Romanian Cinema, la New York, precum și în Balkan Competition a Festivalului de Film de la Sofia. Filmul va fi proiectat la ANONIMUL 15 în prezența regizorului Emanuel Pârvu, a producătorului Miruna Berescu, a co-producătorului Dan Chișu, a actorului Șerban Pavlu și a directorului de imagine Silviu Stavilă.
     Dan Chișu va prezenta de asemenea la Festival un scurt extras din cel mai recent film pentru care semnează regia - Jandarmul.
     Alte filme care vor fi proiectate la Anonimul sunt: Un pas în urma serafimilor (regia Daniel Sandu), Pororoca (regia Constantin Popescu), Soldații. Poveste din Ferentari (regia Ivana Mladenović), Dacii liberi (regia Monica Lăzurean-Gorgoan și Andrei Gorgan), Cadoul de Crăciun (regia Bogdan Mureșanu).
     SILVA prezintă ediția a 15-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
     Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.
(17.07.2018)

Tags: anonimul 2018, dacii liberi film, filme romanesti, imi este indiferent daca vom intra in istorie ca barbari film, jandarmul film, povestea unui pierde vara film

Comments: