Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismFilmul „După 40 de zile”, în competiție la Beijing International Film Festival


     După 40 de zile, al patrulea lungmetraj al lui Andrei Gruzsniczki, a fost inclus în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Beijing. Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediție, se va desfășura în perioada 14-21 august 2021.
     După 40 de zile va avea avanpremiere naționale, în prezența echipei, la TIFF, pe 29 iulie, de la 19:30, la Cinema Victoria Cluj-Napoca și pe 30 iulie, ora 14:30, la Cinema Arta Cluj-Napoca. Pe 14 august, de la 19:30, filmul va putea fi văzut, tot în avanpremieră, la Iași, în cadrul Festivalului „Serilor Filmului Românesc” la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”. Filmul, regizat de Andrei Gruzsniczki, va rula pe marile ecrane din România, din 20 august, fiind distribuit de AVVA MMIX Studio.
     După 40 de zile a avut premiera mondială, în luna aprilie, în cadrul celei de-a 43-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Moscova.
     Lungmetrajul are în centru prietenia dintre Emil și Titi. Acțiunea se petrece într-o comună ca un colț de rai, locuită de oameni dintr-o bucată. Asta, la o primă vedere.  Emil nu crede în spirite. Titi este prietenul lui de când lumea. Iar Smaranda, soția lui Emil, ei bine, ea este la doi metri sub pământși se pregătește de ziua judecății. După parastasul ei de 40 de zile Titi pare cel mai oropsit om de pe fața pământuluiși începe să se stingă pe picioare. Emil vrea săreaprindăîn el scânteiavieții. Dar eforturile lui sunt inutile. Zilele lui Titi par numărate. Căci Smaranda s-a mutat după parastas în casa lui. De ce îl bântuie Smaranda?, asta e o poveste, dar lui Titi îi e greu s-o zică, pentru că este despre lupta pe care fiecare trebuie s-o ducă pentru a-l înțelege și accepta pe celălalt, într-o prietenie sau într-o poveste de iubire.
     Distribuția este alcătuită din Mircea Andreescu, Valer Dellakeza, Gabriel Spahiu, Marian Negrescu, Simona Urs, Ștefan Mirea, Valeriu Bâzu și Eugen Titu. Producători: Andreea Dumitrescu, Oana Bujgoi Giurgiu (co-producător) și Anamaria Antoci (co-producător).
     Montajul este realizat de Ioachim Stroe, muzica - de Cristian Lolea, imaginea - de Laurențiu Răducanu, designul de sunet - de Ioan Filip, sunet priză directă - de Vlad Voinescu, scenografia - de Andreea Popa, Anastasia Ionescu și Bogdan Bostănaru, machiajul și coafura - de Sandra Pătrăuceanu, iar costumele - de Mia Conea.
     După 40 de zile este o producție AVVA MMIX Studio, în coproducție cu Hai Hui Entertainment și Tangaj Production. Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Cofinanțatori: Opel, Mediacom, B.V. McCannErickson, Propaganda Creative Services, Macromex, PublicisGroupe Media. În colaborare cu Televiziunea Română, susținut de CEC Bank, Annabella, Pupa Milano, SkullFilms și Chainsaw Europe, susținut de Societatea Română de Radiodifuziune.
     Proiectul a fost dezvoltat în cadrul Baltic Event Co-Production Market (Tallinn, 2016), MIA/ Cinema Co-production Market (Rome, 2018) și Glocal in Progress (San Sebastian, 2019). După 40 de zile a fost filmat în primăvara anului 2019 și finalizat la sfârșitul anului 2020.
     Distribuit cu sprijinul: Dacin Sara. Susținut de: Radio Guerrilla. Parteneri media: Radio România Cultural, Music Channel, FILM, Ziarul Metropolis, CineGhid.ro, MovieNews.ro, AllAbout Romanian Cinema.ro, Cinefan.ro
(16.07.2021)

Tags: andrei gruzsniczki, dupa 40 de zile film, gabriel spahiu, mircea andreescu, valer dellakeza

Comments: