Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismFilm +, laborator de lucru pentru filmele independente


     După o experiență îndelungată în producția de film independent, Paul Negoescu ne vorbea, într-un interviu din 2014, despre o inițiativă care să-i susțină pe tinerii cineaști. Ideea s-a concretizat în 2016, când, împreună cu Ana Drăghici și Livia Rădulescu, a fondat programul Film +.  
     După o primă ediție cu 13 producții în diferite stadii de lucru, acum se organizează cea de-a doua, susținută financiar de Administrația Fondului Cultural Național. Filmele sunt în diferite stadii de realizare, unele având nevoie de aparatură, altele de locații sau post-procesare. Film + nu produce filme, ce doar îi ajută pe cineaștii independenți să-și ducă la bun sfârșit proiectul. Din echipă mai fac parte regizorul Tudor Jurgiu, monteurul Alexandru Radu, coloristul Lucian Iordan. Partener permanent este producătorul Radu Stancu, pentru casa de producție deFilm.
     În afară de mentorat și aparatură, principala resursă a programului este stabilirea unor relații de lucru între profesioniști. Există e rețea prietenească de ajutorare între cineaști, pe care Film+ o pune la treabă, dacă oamenii vor și cred în proiectul respectiv. Proiectul este organizat de Graphis 122, în parteneriat cu Papillon Film, deFilm, Playtime Post, Digital Cube.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(31.10.2017)

Tags: ana draghici, film plus laborator, filme independente, livia radulescu, papillon film, paul negoescu

Comments: