REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film13 proiecte selectate la prima ediție Film+


     Apelul lansat pentru prima ediție a programului FILM+, laborator de lucru, consultanță și sprijin pentru proiecte cinematografice de scurtmetraj, s-a încheiat cu 51 de proiecte înscrise.
     Pentru a participa la prima ediție a programului, au fost selectate 13 proiecte, care vor primi sprijin pe una dintre următoarele principale direcții: consultanță pentru dezvoltare de proiect, sprijin pentru filmare sau consultanță și sprijin pentru post-producție.
     Au fost selectate pentru dezvoltare următoarele proiecte (titluri de lucru): Tombola (Vlad Ghinea), Bancomat (Claudiu Ciprian Popa), Sinucigașii (Radu Romaniuc), Tatăl meu, preotul (Gabriel Sandu) și Iederă (Sarra Tsorakidis).
     Sprijin pentru filmare for primi proiectele (titluri de lucru): După nouă sau zece ore (Răzvan Dutchevici), Între marginile zilei (Andreea Lăcătuș), Jogging (Florin Lăzărescu) și Trecut de ora 8 (Alexandru Costin Pintică).
     Sprijin pentru post-producție vor primi scurtmetrajele (titluri de lucru): Petrecere privată (Octav Chelaru), Nicio zi nu se compara cu o zi de vară (Denisse Conn Tubacu), The Trip (Sebastian Mihăilescu) și Goya (Ioana Mischie).
     În evaluarea proiectelor s-a ținut cont atât de potențialul proiectului, cât și de capacitatea laboratorului de a le susține.
     Prima ediție a programului FILM+ se va desfășura până la finalul anului 2016.
     Detalii: film-plus.ro // facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia graphis 122, atelier de scurtmetraj, cinetic, film plus laborator, papillon film

Opinii: