Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Docuart – Cinefili din toată lumea uniți-vă!


     „Cinefili din toată lumea uniți-vă!” este un nou eveniment Docuart, care va avea loc vineri, 23 august, ora 19.30, la Spațiu Docuart (Cal. Giulești nr. 14, et. 4).
     În cadrul evenimentului vor fi proiectate patru documentare care  au ca temă centrală „mecanismele de propagandă prin muncă” așa cum erau reprezentate și percepute de către clasa muncitoare din perioada comunistă, cu discuții libere și un after party. Obiectivul  acestui tip de evenimente este acela de a  prezenta într-o manieră accesibilă, tentantă  atât pentru cunoscătorii perioadei, dar și pentru  publicul tânăr și foarte tânăr diverse aspecte ale societății și mentalității românești predecembristă. Seria este integrată unui program curatorial amplu pe care Docuart îl prezintă publicului de mai bine de 7 ani.
     Cele patru filme proiectate sunt: Tehnică nouă, oameni culți (regia Alexandru Sîrbu), Răspundere pentru calitate (regia Ada Pistiner), Marșul poștașilor (regia Copel Moscu), Școala mea iubită (regia Copel Moscu).
     Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la ultimul 23 august, Docuart încearcă să exploreze sentimentele pe care această rememorare le stârnește celor care au trăit vremurile megalomane ale Cântării României, dar și percepția generației actuale asupra acestor evenimente din trecut.
     Evenimentul deschide seria: Libertate30, un proiect care cuprinde proiecții de film, producții realizate în jurul evenimentelor petrecute în 1989. Prin aceste proiecții de film documentar istoric vizăm și o serie de discuții despre evoluția societății contemporane ținând cont de evenimentele care s-au petrecut de-a lungul timpului și care au influențat decisiv cursul istoriei.
     Intrarea este liberă, în limita locurile disponibile și pe bază de rezervare.
     Spațiu Docuart este cel mai recent proiect al asociației omonime care se dedică sectorului cinematografic autohton, care se definește drept un laborator de idei și proiecte vizuale, cinematografice și educaționale unic în peisajul cultural bucureștean. Docuart pune pe harta orașului un nou spațiu multidisciplinar care va acomoda proiecții, cursuri și evenimente dedicate artelor vizuale, sectorului cultural și networking-ului.
     Detalii: www.docuart.ro
 
(13.08.2019)

Tags: 23 august, cinefili din tata tara uniti-va, docuart, spatiul docuart

Comments: