Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismDISCO BTT – expoziție dedicată perioadei discotecilor comuniste


     Asociația Culturală Control N vă invită la o călătorie în timp, odată cu organizarea expoziției multimedia DISCO BTT – Discotecile Comuniste. Expoziţia îşi propune să redea, cu ajutorul unor multiple mijloace vizuale, o parte din istoria recentă a României, despre care nu există în prezent o documentație foarte clară, ea rămânând doar în memoria generaţiilor care au trăit-o: perioada anilor '70-'80.
     Expoziția DISCO BTT este o creaţie artistică originală, inspirată din elementele acelor vremuri, care îşi propune să poarte vizitatorul prin diverse spaţii neconvenţionale. Expoziția imaginează un traseu senzorial prin mai multe camere, concepute fiecare pe baza unei realități din acele vremuri. Spaţiul expozițional e format din 8 încăperi pe care vizitatorul le parcurge, ghidat scenografic. Fiecare încăpere reprezintă un capitol important în formarea unei imagini de ansamblu asupra a ceea ce a însemnat această perioadă din istoria comunistă. Nu există ghid, vizita e individuală, nu se formează grupuri de vizitatori, fiecare putând zăbovi oricât în oricare dintre încăperi. Expoziţia e construită cu ajutorul diverselor elemente audio-vizuale, combinate pentru a reda o emoţie concretă: muzică, proiecţii video, fotografii, decor, obiecte de recuzită, tipărituri, interviuri.
     Expoziția va putea fi vizitată în incinta Palatului Știrbei din București (Calea Victoriei nr. 107) în perioada 21 octombrie – 11 noiembrie 2017, între orele 18,00 – 20,00 (în timpul săptămânii) și 18,00 – 22,00, sâmbăta și duminica. Programul de vizitare merge pe modelul orarului de funcționare al discotecilor din perioada comunistă, la fel ca și alte elemente surpriză din cadrul expoziției, pe care vizitatorii sunt invitați să le descopere în traseul lor. Intrarea este liberă.
     Conceptul expoziției DISCO BTT îi aparține regizoarei de film Iulia Rugină, cunoscută pentru filmele sale Breaking News (lansat în cinematografele din România în această toamnă, pe 29 septembrie), Love Building (2013) și Alt Love Building (2014).
     Consultanța privind organizarea expoziției a fost asigurată de Sorin Lupașcu, celebru DJ în perioada discotecilor BTT. Scenografia e semnată de Andreea Popa, scenograf de film cu experiența a peste 20 de filme de lungmetraj.
     Expoziția multimedia Disco BTT – Discotecile Comuniste e un proiect organizat de Asociația Culturală Control N și co-finanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național. Proiectul se bucură de parteneriatul cu proiectul Discotecă.
     Detalii: www.controln.ro // Facebook
(04.10.2017)

Tags: andreea popa, asociatia culturala control n, disco btt, discoteci perioada comunista, iulia rugina, sorin lupascu

Comments: