Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismClaudiu Mitcu despre debutul său regizoral în ficțiune, “Luna mea”


     După ani de regie de documentar și producție, Claudiu Mitcu debutează în scurtmetraj de ficțiune cu Luna mea, povestea unei relații bolnăvicioase dintre o mamă și fiica ei. Inspirat de o știre din presa cotidiană, filmul a fost unul dintre cele trei câștigătoare ale concursului intern organizat anual de Wearebasca.      Pe repede-înainte, în ciuda situației actuale, Mitcu are planuri mari. Pe de-o parte e ocupat cu parcursul festivalier al actualului scurtmetraj, pe de alta cu celelalte proiecte - începe a cincea ediție a DokStation Music Documentary Film Festival, Toate râurile se varsă în mare și marea nu se umple niciodată, noul lui documentar, are premiera la Astra Film Festival, iar Sep & Ana, un proiect de lungmetraj al lui Paul Cioran, produs de Mitcu, s-a numărat printre câștigătorii Transilvania Pitch Stop. 
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
 
(05.09.2020)

Tags: claudiu mitcu, luna mea film, tiff 2020, toate râurile se varsă în mare și marea nu se umple niciodată film, wearebasca, zilele filmului romanesc tiff 2020

Comments: