Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Charleston” – premiera americană la Festivalul de Film de la Chicago


     Charleston, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, a fost selecționat în competiţia oficială „New Directors” a Festivalului Internațional de Film de la Chicago. Ajuns la ediția 53, cel mai vechi festival competitiv din Statele Unite va avea loc în perioada 12-26 octombrie 2017.
     Filmul este povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi. Protagoniștii Şerban Pavlu și Radu Iacoban sunt secondați de un veritabil „best-of” al cinemaului românesc: Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguţă, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Alina Berzunţeanu. Scenariul a fost scris de Andrei Creţulescu, imaginea poartă semnătura lui Barbu Bălășoiu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, scenografia de Mălina Ionescu, muzica originală a fost compusă de Massimiliano Nardulli, iar sound design-ul îi aparține lui Marius Leftărache. Soundtrack-ul filmului conține piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin_Jack, Noir Desir și Pipe’s Not Dead!.
     Premiera mondială a filmului a avut loc în luna august, în competiția internațională a prestigiosului Festival de Film de la Locarno. Tot în octombrie, Charleston va fi proiectat în Polonia și în Germania, în cadrul festivalurilor de la Varșovia și Braunschweig.
     Charleston este o producție româno-franceză între ICON Production și Les Films du Tambour, realizată în coproducție cu .Mille et Une. Films și Wag Prod, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, The Group, Publicis Groupe, Region Bretagne, Rennes Metropole, în asociere cu Kinosseur, Wearebasca, Digital Cube și cu participarea HBO Europe. Producătorii filmului sunt Velvet Moraru, Marie Legrand, Rani Massalha și Andrei Crețulescu. Agentul internațional de vânzări al filmului este compania franceză Versatile. Charleston va fi distribuit în România și Moldova de Kinosseur.
     Detalii: Facebook


 
(20.09.2017)

Tags: andrei cretulescu, charleston film, icon production, serban pavlu, velvet moraru

Comments: