Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCâștigătorii Ceau, Cinema! 2017


     Peste 2.500 de spectatori au participat la cele aproape 30 de proiecţii la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care a avut loc între 20 şi 23 iulie la Timişoara şi Gottlob.
     Trofeul Ceau, Cinema! 2017, în valoare de 1.500 de euro, a fost câştigat de filmul Mister Universo (Austria-Italia, regia Tizza Covi şi Rainer Frimmel). Premiul a fost decis de juriul format din producătorul Anamaria Antoci, actorul Alexandru Potocean şi criticul de film Cătălin Olaru.
     În valoare de 500 de euro şi acordat cu sprijinul Kathrein România, Premiul Publicul, stabilit pe baza voturilor exprimate de spectatori, a fost obţinut de filmul bulgar Gloria (regia de Kristina Grozeva şi Petar Valchanov).
Trofeul Vitas România pentru film independent sau pentru primul sau al doilea film, în valoare de 1.000 de euro, a fost acordat producţiei italiene Ultimele lucruri, debutul tinerei regizoare Irene Dionisio. Premiul a fost decis de echipa Ceau, Cinema! şi Vitas România.
     De un foarte mare succes la public s-au bucurat proiecţiile de seară, în aer liber, de la Grădina de Vară „Capitol” din Timişoara. Aproape 700 de spectatori au fost prezenţi la gala de deschidere şi la proiecţia documentarului Planeta Petrila (regia Andrei Dăscălescu), un record la cele patru ediţii de Ceau, Cinema! Peste 400 de spectatori au văzut la gala de închidere filmul românesc Marița (regia Cristi Iftime), prezentat în premieră în România.
     Cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema! a avut loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob, prima localitate rurală cu cinematograf modernizat din România.
     Detalii: www.ceaucinema.ro // facebook
(25.07.2017)

Tags: andrei dascalescu, ceau cinema festival de film timisoara 2017, festival de film timisoara, marita film, planeta petrila film

Comments: