Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Călătoria fantastică a Maronei”, proiectat la Tokyo Film Festival 2019


     Călătoria fantastică a Maronei, regizat de Anca Damian, a fost selecționat la Tokyo International Film Festival (28 octombrie – 5 noiembrie 2019).
     Filmul va rula în programul World Focus Powered by Aniplex Inc., în cadrul căruia sunt prezentate cele mai importante animații și filme premiate la festivaluri internaționale și care nu au rulat în Japonia.
     Călătoria fantastică a Maronei a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de Animație Annecy, având un traseu festivalier bogat. Premiera românească va avea loc pe 4 octombrie, în cadrul Animest. Filmul spune povestea Maronei, o cățelușă care traversează familii, întâmplări și trăiește fericirea „invers ca la oamenii, ce vor mereu altceva decât ce au”. „Ei numesc asta a visa. Eu numesc asta a nu ști să fii fericit”, spune Marona și ne învață și pe noi acest lucru pe tot parcursul filmului, să trăim bucuria ca pe o magie ce transformă fiecare pas făcut în viață într-un câștig pentru inimă.
     Scenariul poveștii este semnat de Anghel Damian, după o idee a Ancăi Damian. Vocile din varianta dublată a filmului au fost împrumutate de actorii Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Maya Burneci, Mariuca Enache, Petru Lupu, Virginia Rogin, Mădălina Craiu, Anghel Damian, Alexandru Bogdan, Irina Antonie si Ilona Brezoianu.
     Detalii: www.tiff-jp.net
(01.10.2019)

Tags: alexandru potocean, anca damian, anghel damian, calatoria fanastica a maronei film, marius manole, olimpia melinte, tokyo film festival 2019

Comments: