Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Azi începe BUZZ CEE 2018


     Începând de azi, 2 iulie, și până duminică, 8 iulie, are loc ediția a treia a BUZZ CEE, festivalul internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia, unde vor putea fi vizionate peste 60 de filme, lungmetraje, filme documentare, scurtmetraje și scurtmetraje studențești înscrise în competiție, alături de alte proiecții speciale de-a lungul celor șapte zile.
     Gala de deschidere a festivalului are loc astăzi, la Sala Teatrului George Ciprian, de la ora 20:00, în cadrul căreia va fi proiectat filmul România neîmblânzită, în regia lui Tom Barton-Humphreyscare, care ne dezvăluie frumusețea sălbatică a României.
     La această ediție, în cadrul unei secțiuni aniversare dedicate Centenarului, filme și documentare românești cu tematica Primul Război Mondial și Marea Unire, vor fi proiectate alături de o expoziție de afișe de filme vechi românești. Dintre ele amintim: Independența României (regia Grigore Brezeanu, Aristide Demetriade), Dacii (regia Sergiu Nicolaescu), Columna (regia Mircea Drăgan), Haiducii lui Șaptecai (regia Dinu Cocea) și O vară de neuitat (regia Lucian Pintilie).
     Proiecțiile filmelor din festival vor avea loc la: sala Teatrului George Ciprian, Sala Amfiteatru a Centrului Județean de Cultură și Artă și la Muzeul Județean Buzău.
BUZZ CEE 2018 este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Buzău și Centrul Național al Cinematografiei.
     Detalii: www.buzzcee.ro
(02.06.2018)

Tags: buzz cee 2018, buzz cee festival de film buzau, filme romanesti buzz cee, romania neimblanzita film

Comments: