Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Astra Film Festival Sibiu 2018


     Cel mai vechi festival de film documentar, Astra Film Festival, a ajuns la cea de-a  25-a ediție. Inițiat de regizorul Dumitru Budrală, evenimentul a crescut în amploare și calitate, ajungând la o structură competițională complexă: 5 secțiuni - Internațional (cu 9 filme selecționate), Europa Centrală și de Est (10 filme), România (10 filme), Scurtmetraj (12 filme), Student (15 filme). Juriul internațional a decis palmaresul acestei ediții.
     Numeroase evenimente conexe întregesc atmosfera de mare festival, de la proiecții VR la prezentarea filmelor finalist la European Film LUX Prize, discuții panel cu Cristian Tudor Popescu și Emil Hurezeanu, cu Simon Kilmurry și Toma Peiu. Secțiunea Colecționarul de filme l-a avut ca invitat pe Alexandru Solomon. Numeroase producții românești au avut premiera în cadrul festivalului, proiecții urmate de discuții cu publicul. Astra Junior și Primul meu film documentar, organizat de Astra și Asociația Vira, au numeroși participanți.
     Astra Film Festival 2018 este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliul Județean Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Centrului Național al Cinematografiei. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă. Astra Film Festival se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: astra film festival sibiu 2018, caisa documentar alexandru mavrodineanu, dumitru budrala

Comments: