Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Andi Vasluianu, vocea motanului antipatic din „Blinky Bill: Koala cel poznaș”


     Cunoscutul actor Andi Vasluianu dublează vocea răutăciosului motan din Blinky Bill: Koala cel poznaș, care va avea premiera pe 2 octombrie.

     Motanul Sir Claude este personajul negativ din film, o pisică sălbatică și agresivă, care îi pune în dificultate pe Blinky și Nutsy (a cărei voce este dublată de Dana Rogoz) în călătoria lor spre tatăl micului Blinky.
     Despre experiența dublajului, actorul spune: „În desen, ai o plajă mult mai largă de interpretare pentru că nu te vezi și mișcările corpului nu contează. Ca actor într-un film trebuie să faci o anumită chestie mult mai subtilă din tonalitate, pe când animațiile îți permit să te distrezi cu vocea. Desenul Blinky Bill mi s-a părut foarte haios, apoi când am văzut ce personaj am de dublat, mi-a plăcut şi mai tare. Sir Claude este personajul negativ, un pisoi care are o traumă din cauza urşilor koala. Nu are ceva cu Blinky în special, deşi pe el îl urmăreşte peste tot.”
     Printre alte voci celebre care au dublat animația sunt Virgil Ianţu, Dana Rogoz, Şerban Copoţ, Adelina Pestriţu şi Ilinca Vandici.
     Animaţia „Blinky Bill: Koala cel poznaş” este povestea lui Blinky, un koala cu inimă de aventurier, care visează să plece din orăşelul Green Patch şi să devină mare explorator, exact ca tatăl său. Domnul Bill a dispărut cu ceva timp în urmă, iar Blinky este singurul care nu și-a pierdut speranța că acesta ar mai trăi.
     Într-o zi, micul Blinky dă peste indicii despre locaţia tatălui său şi hotărăşte să pornească în cea mai mare şi periculoasă aventură a vieţii sale. De-a lungul drumului, se va împrieteni cu cele mai neobișnuite personaje: Nutsy, un koala crescut la zoo, şi Jacko, o şopârlă ameţită şi foarte energică.


Tags: andi vasluianu, animație dublata, blinky bill, blinky bill: koala cel poznaș film, dana rogoz

Comments: