REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDrăgălașa Nutsy din animația „Blinky Bill” (2015) are vocea Danei Rogoz


     Dana Rogoz, pe care și-o amintesc toți cei care au copilărit în anii '90 ca Abramburica de la Abracadabra, își împrumută vocea lui Nutsy, o koala pe cât de drăgălașă, pe atât de mofturoasă.

     Dacă spectatorii sunt mai mici, e posibil să o știe din serialul Îngerașii, produs de Media Pro pentru Acasă TV, unde juca rolul unei tinere mămici. Iar fanii animațiilor Pixar cu siguranță i-au recunoscut vocea în replicile lui Barbie din Povestea jucăriilor 3, lansat în România, în 2010.
     De această dată, Dana Rogoz se folosește de vocea ei poznașă pentru a-i da viață lui Nutsy, personajul feminin principal din animația Blinky Bill: Koala cel poznaș. Micuța a rămas orfană în urma unui incendiu, a fost adoptată de oameni și crescută într-o grădină zoologică, unde s-a obișnuit să fie îngrijită și răsfățată.
     Actrița a fost cucerită de povestea lui Blinky, despre care spune: „Am un personaj foarte haios. Sunt prietena lui Blinky, Nutsy, adică sunt foarte nebunatică şi cumva fiţoasă. Dublajul este o experienţă amuzantă, nu tocmai uşoară, care îţi oferă mari satisfacţii la final, când ajungi la cinema. Personajul scoate din tine lucruri de care nu credeai că eşti capabil.”
     Nutsy este o koala emancipată, crescută în captivitate și învățată că cineva trebuie să o îngrijească. Cu un trecut trist, micuța a rămas orfană după ce și-a pierdut părinții într-un incendiu. Ea a fost salvată de oameni și adoptată de cei de la grădina zoologică. Nutsy este o prințesă analitică, pragmatică și pretențioasă, dar într-atât de inimoasă că riscă totul pentru a-și ajuta prietenul, pe Blinky Bill, al cărui tată a dispărut în urmă cu foarte mult timp.
     Când într-o zi, micul Blinky dă peste indicii legate de tatălui lui, hotărăşte să pornească în cea mai mare şi periculoasă aventură a vieţii sale. De-a lungul drumului se va împrieteni cu cele mai neobişnuite personaje, printre care şi cu Jacko, o şopârlă ameţită şi foarte energică. Urmăriţi neîncetat de o pisică sălbatică răzbunătoare, cei trei curajoşi amici trebuie să înveţe să se ajute reciproc pentru a supravieţui prin ţinuturile necunoscute ale Australiei.
     Din 2 octombrie, Virgil Ianţu şi Dana Rogoz, împreună cu alte nume sonore vor putea fi auziţi în animaţia Blinky Bill: Koala cel poznaş, în premieră pe marile ecrane din ţară. Animaţia este distribuită de Freeman EntertainmentGalerie Foto

Cuvinte cheie: abramburica, animatie dublata, blinky bill: koala cel poznaș, dana rogoz, nutsy blinky bill, virgil iantu

Opinii: