REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Vertical Content începe filmările pentru „Inve$titorii”


     Prima producţie marca Vertical Content, comedia Inve$titorii, în regia lui Iura Luncașu, începe astăzi filmările în localitatea Cristian. Din distribuție fac parte actorii Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel, Maria Popovici, Levent Sali, Diana Sar, Adrian Anghel, Raluca Aprodu şi Nicu Banea.
     Inve$titorii este o adaptare a succesului de casă Wkreceni, filmul care în 2014 a înregistrat un număr record de spectatori și un box office impresionant în Polonia. Responsabili de rescrierea şi adaptarea scenariului sunt Alex Cotet şi Raul Gheba.
     Inve$titorii spune povestea a trei băieți, prieteni vechi, care lucrează la o fabrică de piese auto dintr-un oraș de provincie. Când fabrica este cumpărată de niște investitori străini, cei trei, alături de mulți alți angajați, sunt disponibilizați. Li se oferă salariile compensatorii pe un an, așa că decid să petreacă un weekend de neuitat în București. După o noapte incendiară, se trezesc a doua zi, mahmuri, cu gândul de a se întoarce acasă, dar greșesc drumul și ajung la marginea unei localități, dezorientați și fără combustibil. Aici sunt confundați de localnici, care, impresionați de aspectul lor îi iau drept afaceriști străini, veniți să investească în afacerea locală. Invitați de primar la negocieri, urmate de o cină în casa acestuia, băieții sunt fermecați de ospitalitatea și deschiderea oamenilor întâlniți. Sunt însă în scurt timp deconspirați de către şeful poliției, care descoperă că mașina cu care au venit fusese raportată drept furată, și cei trei sunt nevoiți să părăsească localitatea. În drumul spre casă, ironia face ca ei să fie opriți de adevărații afaceriști străini, care erau interesați să investească în zonă, astfel că cei trei decid că ar fi oportun să se întoarcă și să îi ajute pe localnici la negocieri. Filmul se încheie cu succesul tranzacției investitorilor străini și băieții devenind eroi ai localității.
     Comedia Inve$titorii va avea premiera pe marile ecrane în 2020 şi este o producţie cinematografică independentă marca Vertical Content.
(03.10.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei mateiu, investitorii film, iura luncasu, productie vertical content, radu gabriel, raluca aprodu

Opinii: