REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmValeriu Andriuță, despre „Donbass” și colaborarea cu Sergei Loznitsa


     Actorul și regizorul Valeriu Andriuță este deja obișnuit cu atmosfera festivalieră de la Cannes și cu galele de premiere. De la participarea împreună cu Cristian Mungiu la proiecția filmului După dealuri, acum a fost prezent, în doi ani consecutivi, împreună cu Sergei Loznitsa, la promovarea peliculelor A Gentle Creature și Donbass. Apreciat pentru partiturile actoricești din aceste filme, Valeriu Andriuță și-a prezentat, în calitate de scenarist și regizor, și propriile scurtmetraje, Chers Amis și Cu unul în plus.
     De curând, s-a întors de la un festival din India, unde a reprezentat echipa producției Donbass. A fost impresionat de țara aceasta, dar și de felul în care a fost primit filmul lui Loznitsa. Mulți cineaști indieni și spectatori l-au întrebat și despre filmul românesc, despre fenomenul  Noul Val Românesc, pe care îl cunoșteau destul de bine.
     Valeriu Andriuță ne-a vorbit despre colaborarea cu Sergei Loznitsa, despre povestea filmului Donbass, care intră din 1 februarie în cinematografele din România.
     Filmarea a avut loc la Avanpost Digital Cube, unul dintre producătorii co-producției internaționale și distribuitorul în România al peliculei Donbass.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(31.01.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: avanpost digital cube, donbass film, sergei loznitsa, valeriu andriuta

Opinii: