REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmUrbanEye 2016: „Primar pentru zece minute”, de Vlad Petri


     Primar pentru zece minute a fost proiectat în cadrul Festivalului de Film UrbanEye 2016, care s-a desfășurat în perioada 16-20 noiembrie la Cinema Elvira Popescu.
     Filmul, regizat de Vlad Petri, documentează proiectul artistic „Actopolis/București-Sud” în cadrul căruia locuitorii din zona de sud a capitalei au fost invitați să devină primari pentru zece minute. „Actopolis. The Act of Action” este un program european de intervenție urbană, inițiat și coordonat de Goethe-Institut și Urbane Künste Ruhr, organizat în România în colaborare cu Tranzit.ro și Zeppelin.
     În România, organizatorii s-au concentrat pe zona de sud a Bucureștiului, unde au interacționat cu locuitorii cartierelor de-a lungul a trei zile, documentate în Primar pentru zece minute. Mai multe despre acest proces ne-a povestit Vlad Petri la UrbanEye:
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
 
(12.01.2017)

Cuvinte cheie: 10 minutes mayors film, actopolis the act o action, documentar romanesc, primar pentru o zi film, urbaneye film festival 2016, vlad petri

Opinii: