REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Un etaj mai jos”, regia Radu Muntean, din 18 septembrie în cinematografe


     Începând cu data de 18 septembrie, Un etaj mai jos va putea fi văzut în cinematografele din Bucureşti, Iaşi, Cluj,  Alba Iulia, Braşov, Brăila,  Botoşani, Călăraşi, Constanța, Craiova, Oneşti, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş, Timişoara şi Tulcea.

     Radu Muntean este cunoscut pentru Furia, Hîrtia va fi abastră, Boogie, Marți, după Crăciun. Cel mai recent film regizat de el, Un etaj mai jos, a avut premierea mondială la Festivalul de la Cannes 2015, în cadrul secțiunii Un Certain Regard. Prezentă la eveniment, Magda Mihăilescu scris pentru AaRC despre impresia bună pe care filmul a făcut-o criticii internaționale.
     Filmul spune povestea lui Pătrașcu, care, după ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercaţie domestică ce se sfârşeşte cu o crimă, trebuie să înfrunte doi „vecini” foarte apropiaţi: unul este ucigaşul, celălalt este propria sa conştiinţă. Protagoniştii filmului sunt actorii Teodor Corban, Iulian Postelnicu şi Oxana Moravec.
    Datorită reacției entuziaste de la Cannes, Un etaj mai jos a fost achiziționat de distribuitori din teritorii precum Canada, America Centrală, Argentina, Italia, Ungaria, Grecia, Turcia, Elveția, Cehia și Slovacia, vânzările la nivel internațional fiind gestionate de Films Boutique.
     Un etaj mai jos este cel de-al patrulea lungmetraj la care Muntean colaborează cu Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu în calitate de co-scenariști, dar şi cu Tudor Lucaciu (director de imagine) şi cu Dragoş Vîlcu (producător Multi Media Est).
     În România, Un etaj mai jos este distribuit de către Transilvania Film.


Detalii: Facebook.
 
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexandru baciu, filme romanesti la cannes, radu muntean, razvan radulescu, teodor corban, un etaj mai jos film

Opinii: