REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Trei filme în premieră la Bucharest Art Film Festival


     Cea de-a 4-a ediție a Bucharest Art Film Festival a avut loc weekendul acesta, între 22 și 24 noiembrie, la Spațiu Docuart (Cal. Giulești, nr. 14, cladirea ISAF, etj. 4) și Palatul Mogoșoaia - Sala Scoarțelor. Tema acestei ediții a fost „Hibryd”, din program făcând parte documentare despre artă și o expoziție realizată în parteneriat cu Năsui Collection & Gallery.
     În deschiderea BAFF a avut loc proiecția filmuli Stuffed/Împăiat (regia Erin Derham, 2019, 85 min.). Stuffed este un lungmetraj documentar despre lumea taxidermiei și explorează această arie culturală diversă, unde sculptorii trebuie să fie și oameni de știința, ei întrezăresc viată acolo unde alții nu văd decât moartea.  
     „Interesul nostru a fost acela de a introduce spectatorul în problematica generală a artei contemporane printr-o serie de întrebări care rezultă direct din  tematica filmelor: Cât de important sunt colecționarii în stabilirea tendințelor și a marilor nume în arta contemporană? Sunt segmentele conexe precum taxidermia parte din discursul artistic? Cum și care este nivelul de implicare al publicului vis-a-vis de instalațiile vizuale?", Ana Negoiță, director artistic al festivalului.
     Alte filme din programul BAFF au fost: Cărarea pe apă/Walking on Water (regia Andrey M Paounov, 2019, 100 min.) și Viața chineză a lui Uli Sigg/The Chineze lives of Uli Sigg (regia Michael Schindhelm, 2016, 93 min.).
     Bucharest Art Film Festival (BAFF) este un festival de film al artelor frumoase, dedicat prezentării celor mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile, din interiorul, dar și din afara studiourilor, galerii, muzee, instituții publice de artă sau spații alternative.
     Detalii: Bucharest Art Film Festival
(25.11.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana negoita, baff 2019, bucharest art film festival 2019, documentar despre arta

Opinii: