REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTrei cineaști români selecționați la LIM 2018


     După o primă ediție de succes, desfășurată în 2017, LIM | Less Is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, organizată prin susținerea Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, a anunțat în cadrul Festivalului de Film de la Berlin selecția participanților pentru cea de-a doua ediție, ce urmează să debuteze în data de 7 martie 2018, cu o primă sesiune de workshop, desfășurată în Bretania (Franța).
     Anul acesta, un nou grup de scenariști, regizori și producători din întreaga lume vor fi angrenați într-un proces de lucru, care își propune să se concentreze pe impulsionarea creativității, descoperirea și dezvoltarea de noi povești în zona proiectelor cinematografice cu buget limitat.
     16 proiecte de film și creatorii lor, alături de 10 tineri producători de film au fost selecționați dintr-un total de 350 de aplicații, provenite din 65 de țări. Printre aceștia se numără Octav Chelaru (scenarist și regizor), Alina Grigore (actriță, scenarist, regizor) și Ana Maria Pîrvan (producător) din România.
     Juriul care a decis participanții celei de-a doua ediții LIM | Less is More a fost alcătuit din Massimiliano Nardulli (LIM Head of Talent, Italia), Antoine Le Bos (LIM Artistic Director, Franța), Ana Agopian (scenarist, membru fondator al Asociației Control N, România), Frans Lefever (reprezentant al Vlaams Audiovisueel Fonds – VAF Belgia), Robert Balinsky (reprezentant al Polish Film Institute, Polonia) și Anna Ciennik (reprezentantă Les Arcs European Film Festival, Franța).
     LIM | Less Is More este structurat în jurul a trei workshop-uri rezidențe de creație, organizate în zone rurale (sate) din 3 părți diferite ale Europei: Workshop 1 în Bretania (Franța) în perioada 7 – 14 martie, cel de-al doilea în Transilvania (România) în perioada 3 – 10 iunie, iar cel de-al treilea în Malopolaska  (Polonia) în perioada 8 – 15 octombrie.
Procesul de lucru și dezvoltare a proiectelor va fi supervizat de 5 consultanți de scenariu: Marcel Beaulieu (Canada), Pierre Hogdson (Marea Britanie), Monica Rattazzi (Maroc / Italia), Miguel Machalski (Argentina) și Antoine Le Bos (Franța).
     LIM | Less is More este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) și de Centrul Național al Cinematografiei (CNC).
Detalii: Less Is More
(01.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alina grigore, ana maria pirvan, control n, lim less is more, octav chelaru

Opinii: