REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



TIFF 2018: ”Afacerea Est” pe DVD


     Azi, 31 mai, de la ora 16:00, va avea loc la TIFF Lounge, în Piața Unirii, Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, lansarea DVD-ului filmului Afacerea Est, regizat de Igor Cobileanski, o coproducție româno-lituaniană. Lansarea DVD-ului va avea loc în prezența producătoarei Iuliana Tarnovețchi de la Alien Film.
     Afacerea Est este o tragicomedie despre ghinion și noroc, cu dialoguri spumoase, cu intensă savoare moldovenească. Filmul a fost turnat integral în România, a avut lansarea în 2016 și a avut parte de un traseu prin diferite festivaluri ale lumii: Austria (LET’S CEE Film Festival), Republica Macedonia (Philosophical Film Festival), Polonia (Different Sounds Art’n’Music Festival), Croația (European Film Festival Palic), Argentina (Festival Internacional de Cine de Comedia - FUNCINEMA) și Germania (Wiesbaden goEast).
     Filmul a fost premiat la Tallinn Black Nights International Film Festival cu două trofee. Igor Cobileanski, regizorul şi scenaristul filmului, a luat premiul pentru Cel Mai Bun Scenariu, iar actorii Ion Sapdaru şi Constantin Puşcaşu împart distincţia pentru Cel Mai Bun Actor.
Filmul va putea fi achizitionat ulterior în rețeaua Cărturești și vor urma evenimente de lansare în prezența echipei si in alte orașe.
 
(31.05.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: afacerea est film, alien film, igor cobileanski, iuliana tarnovetchi, tiff lounge 2018, transilvania film festival 2018

Opinii: