REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Soldații. Poveste din Ferentari”, la Reykjavik International Film Festival și CPH PIX


     Soldații. Poveste din Ferentari, lungmetrajul de debut al regizoarei Ivana Mladenović, a fost selectat în competiții ale Reykjavik Film Festival și CPH PIX, evenimente care au debutat joi, 28 septembrie.
     Filmul a fost inclus în competiția „New Visions” a celei de-a 14-a ediții a festivalului din Islanda, unde va fi prezentat pe 30 septembrie, 5 și 7 octombrie.
     Lungmetrajul Ivanei Mladenović se numără printre cele 13 producții selectate în competiția pentru trofeul Golden Puffin și titlul „Discovery of the Year”.
     Juriul competiției „New Visions” este format din scriitoarea islandeză Auður Ava Ólafsdóttir, Mark Rabinowitz, cofondator al Indiewire, și producătorul Sol Bondy.
Reykjavik International Film Festival se va încheia pe 8 octombrie.
     CPH PIX, cel mai mare festival din Danemarca dedicat lungmetrajelor, ajuns la a noua ediție, a inclus Soldații. Poveste din Ferentari în secțiunea „New Talent Grand PIX”.
     Producția românească, care va fi prezentată aici pe 4, 5 și 10 octombrie, concurează cu nouă filme din țări ca Portugalia, Spania, Argentina, Franța, Marea Britanie și Statele Unite.
     Premiul secțiunii festivalului, care se va încheia pe 11 octombrie, constă într-un cec în valoare de 6.000 de euro.
     Soldaţii. Poveste din Ferentari spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.
     Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelaşi titlu scris de Adrian Schiop şi publicat la editura Polirom în 2013, îi are în rolurile principale pe Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai.
     Filmul va fi lansat în cinematografele românești pe 2 februarie 2018, fiind distribuit de microFILM în România și la nivel internaţional de Beta Cinema.
(29.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian schiop, festival de film, ivana mladenovic, soldatii poveste din ferentari film

Opinii: