REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSoldații. Poveste din Ferentari (2017)

Soldiers

- Dramă - - 02.02.2018


Sinopsis : Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să-l ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație, în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri improbabile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi, cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul. 

Regie: Ivana Mladenović

Scenariu: Adrian Schiop, Ivana Mladenović

Actori Principali: Adrian Schiop, Vasile Pavel Digudai


Galerie Foto:

  • Soldații. Poveste din Ferentari (2017)
  • Soldații. Poveste din Ferentari (2017)
  • Soldații. Poveste din Ferentari (2017)
  • Soldații. Poveste din Ferentari (2017)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Soldații. Poveste din Ferentari (2017) Adrian Schiop Adi
Soldații. Poveste din Ferentari (2017) Vasile Pavel Digudai Alberto
Soldații. Poveste din Ferentari (2017) Dan Bursuc Manager
Vezi tot genericul

Producători

Hi Film Productions (România) în coproducție cu Film House Bas Celik (Serbia) și Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii și Informației Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius și Eurimages. Finanțat de Proximus Belgia și Living Pictures Serbia, dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo și cu sprijinul Mobra Film

Date de producție

Filmări în perioada 10 august - 17 september 2016.

Trivia

  • Adaptare liberă după romanul „Soldații. Poveste din Ferentari” de Adrian Schiop, publicat la Editura Polirom în 2013.
Ivana Mladenović despre film:
„Pentru mine, „Soldații. Poveste din Ferentari” este în primul rând o poveste de dragoste și apoi, când eșecul devine iminent, o fabulă despre vinovăție. Filmul arată ce se întâmplă când burghezia intelectuală și categoria hiperpauperă a marginalilor intră în coliziune. Sunt două lumi total diferite, cu diferențe majore, ireductibile. De fapt, în Adi și Alberto se întâlnesc două feluri de disperare umană: unul din cauza singurătății din mijlocul marilor orașe, celălalt din cauza sărăciei, generând captivitate chiar și după ieșirea din închisoare. Sentimentele care se țes între ei vin astfel dintr-un registru bazal: frică de abandon, neîncredere, nevoie de putere și securitate emoțională. Sărăcia e un fapt, nu este ceva de disecat sub lupă și nici vreo sursă de magie artistică. A fi sărac sau captiv în dependențe economice umilitoare sapă direct la rădăcina demnității umane”.

 

Website

https://www.facebook.com/soldatiifilm/?fref=mentions
Soldații. Poveste din Ferentari (2017) - Photo