REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Služobníci”, cu Vlad Ivanov, la Berlinale 2020


     Coproducția Slovacia-România-Republica Cehă-Irlanda Služobníci, în regia lui Ivan Ostrochovský, va avea premiera mondială în programul Encounters, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (20 februarie - 1 martie 2020).
     Partenerii din partea României sunt Point Film, Libra Film Production și Hai Hui Entertainment, producători fiind Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu. Din distribuția filmului face parte și actorul Vlad Ivanov. Muzica este compusă de Miroslav Tóth și Cristian Lolea.
     În 1980, Michal și Juraj sunt studenți la un seminar teologic din Cehoslovacia totalitară. Temându-se că școala lor ar putea fi închisă, profesorii îndrumă elevii într-o formă satisfăcătoare pentru Partidul Comunist. Fiecare dintre tinerii seminariști trebuie să decidă dacă va renunța la ispită și va alege calea mai ușoară de colaborare cu regimul sau dacă se va supune supravegherii draconice de către poliția secretă.
     Encounters este o nouă secțiune competițională, al cărei scop este să sprijine noi voci în cinema și să ofere mai mult spațiu pentru forme narative și documentare diferite, în programul oficial. Un juriu format din trei membri va alege câștigătorii pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și un Premiu special al juriului.
     Programul Encounters se va deschide cu cel mai recent film regizat de Cristi Puiu, Malmkrog.
     Detalii: Berlinale // Libra Film
(18.01.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: berlin film festival 2020, cristian lolea, encounters berlinale, libra film, oana giurgiu, sluzbonici film, tudor giurgiu, vlad ivanov

Opinii: