REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmȘerban Racovițeanu - „Sunt taximetrist” și „Cântecul lebedei”


     Șerban Racovițeanu este student în anul III la Facultatea de Regie din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”, București. La ediția a 19-a a Festivalului de Film Studențesc CineMAiubit, Șerban a participat cu două documentare: Sunt taximetrist (realizat în anul I, portret) și Cântecul lebedei (anul II).
     Ambele documentare au o preocupare pentru felul în care funcționează stereotipiile sau prejudecățile sociale, încercând să le contrazică. Sunt taximetrist urmărește câteva săptămâni din viața unui șofer de taxi, în timp ce Cântecul lebedei conține o serie de interviuri cu deținuți din penitenciarul Slobozia. Șerban a lucrat cu ei pe durat a câteva luni la punerea în scenă a piesei de teatru cu titlu omonim și a înregistrat procesul. Ne-am întâlnit cu Șerban în timpul festivalului CineMAiubit și ne-a povestit mai multe despre cele două scurtmetraje.
 
Imagine: Dan Țuculescu
(5.01.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cântecul lebedei film, penitenciarul slobozia, scurtmetraj studențesc, șerban racovițeanu, sunt taximetrist film, unatc production

Opinii: