REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Secretul fericirii”, debutul în regie de film al actorului Vlad Zamfirescu


     Actorul Vlad Zamfirescu a încheiat filmările la Secretul Fericirii, primul lungmetraj pe care îl regizează.
     Pe Vlad Zamfirescu publicul îl cunoaște pentru rolurile sale din teatru (în prezent, joacă în peste 20 de piese în București și în țară), televiziune (În derivă, HBO) și cinema (Italiencele, Restul e tăcere ș.a.).
     Despre filmul său, regizorul spune: „Din ziua în care am citit scenariul, am știut că povestea trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni. Să fie văzută, să fie auzită și înțeleasă. E o poveste care, cred eu, nu te poate lăsa indiferent. Simplă, surprinzătoare și universală. O poveste care mi-aș dori să aducă lumea în sala de cinema. Pentru mine, aflat la început de drum lung, când mai am multe de descoperit, aceasta este miza principală: să respect publicul, să îi ofer un adevăr pe care să-l înțeleagă și să-l recunoască. Să meargă cu actorii și cu povestea. Sper ca, în timp, să și reușesc. Oricum, a fost provocator și uneori dificil să terminăm filmarea, e greu să faci un film independent în România și-i mulțumesc Cristinei Dobrițoiu, producătoarea noastră, pentru efortul uriaș pe care l-a făcut.”
     Scenariul este semnat de Alexandru Popa și spune povestea a trei prieteni care trebuie să se confrunte și să depășească stereotipurile sociale, în contextul unor situații neașteptate. Construcția, atent gradată, mizează pe umor, replici simple și adevăruri incomode.
     Din distribuție fac parte Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu și Theo Marton. Filmările s-au desfășurat pe durata a aproximativ trei săptămâni, în București, producătoarea filmului fiind Cristina Dobrițoiu (Movie Production).  
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristina dobrițoiu, irina velcescu, secretul fericirii film, theo marton, vlad zamfirescu

Opinii: