REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScurtmetrajul „O noapte în Tokoriki”, la Berlin 2016


     O noapte în Tokoriki, regizat de Roxana Stroe, a fost selectat în programul Generation 14plus, din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.
     Într-o discotecă improvizată numită „Tokoriki”, întregul sat sărbătorește majoratul Gianinei. Iubitul ei și Alin urmează să-i facă un cadou neașteptat, pe care nimeni nu-l va uita.
     Scurtmetrajul a fost realizat de Roxana în anul 2 masteral, în cadrul UNATC „I.L. Caragiale”, București. Scenariul este scris de Ana-Maria Gheorghe și Roxana Stroe, director de imagine este Laurențiu Răducanu, monteurul este Vlad Genescu, sunetul e realizat de Victor Miu, iar la scenografie a lucrat Adina Lupu. Actorii care apar în film sunt Cristian Priboi, Iulia Ciochină, Cristian Bota, Sorin Cociș, Daniela Elena Preda, Cristian Toma, Costi Apostol, Andrei Ciopec, Tudor Morar și Adrian Loghin.
     Actrița Iulia Ciochină va fi prezentă la Berlin și pentru programul Berlinale Talents.
     Roxana Stroe a regizat în primul an de master scurtmetrajul Black Friday, pentru care a lucrat cu aceeași echipă. Un interviu cu ea puteți urmări aici.
   Secțiunea Generation, care a debutat în 1978, include 63 de filme de lung și scurtmetraj dedicate copiilor și tinerilor. Ea cuprinde două competiții, Generation Kplus și Generarion 14plus, în care sunt selectate noi producții cinematografice, ale căror subiect sunt tinerii. Cele mai bune filme sunt distinse cu premiul Crystal Bears și Prizes of the International Juries.
     Detalii: Berlinale.de


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana-maria gheorghe, berlin 2016, iulia ciochină, o noapte in tokoriki film, roxana stroe

Opinii: