REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmScurtmetrajul „Apartament interbelic, în zonă superbă, ultra-centrală”, selectat la Locarno


     Apartament interbelic, în zonă superbă, ultra-centrală, regizat de Sebastian Mihăilescu, urmează să aibă premiera internațională în cadrul celei de-a 69-a ediții a Festivalului de Film de la Locarno.
     Scurtmetrajul a fost selectat în cadrul programului competițional „Pardi di domani”, care include filme de scurt și mediu-metraj realizate de tineri regizori independenți sau studenți ai școlilor de film, care încă nu au debutat în lungmetraj. Secțiunea are două competiții distincte, una pentru producțiile elvețiene și una pentru cele internaționale.
     O adaptare liberă scrisă de Andrei Epure după povestirea lui Raymond Carver, „Care-i problema” („Are These Actual Miles?”), filmul îi urmărește pe Radu (Iulian Postelnicu) și Ioana (Maria Popistașu), un cuplu din clasa mijlocie bucureșteană, care încearcă să-și mențină relația în timp ce-și pierde confortul material odată cu acutizarea crizei economice. Ioana pleacă să se vadă cu un vechi prieten din facultate, căruia să-i vândă mașina, în timp ce Radu așteaptă acasă, anxios, rezultatul acestei întâlniri.
     Filmul a avut premiera națională la NexT IFF 2016, urmând să aibă o proiecție și în cadrul competiției de scurtmetraj de la Anonimul IFF 2016.
     Un interviu realizat de AaRC cu Sebastian Mihăilescu și Eduard Pârvu, directorul de imagine al filmlui, poate fi urmărit aici.
     Detalii: pardolive.ch
(14.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: apartament interbelic, in zona superba, ultracentrala film, eduard parvu, festivalul international de film de la locarno 2016, scrurtmetraje romanesti, sebastian mihailescu

Opinii: