REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Apartament interbelic…” - studiu observațional cu două personaje


     Apartament interbelic, în zonă superbă, ultracentrală este o adaptare după „Care-i problema?” („Are These Actual Miles?” de Raymond Carver), pe care Sebastian Mihăilescu a regizat-o în timpul masterului de regie din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”, București.
     Filmul îi urmărește pe Radu (Iulian Postelnicu) și Ioana (Maria Popistașu), un cuplu din clasa mijlocie bucureșteană, care încearcă să-și mențină relația în timp ce-și pierde confortul material odată cu acutizarea crizei economice. Ioana pleacă să se vadă cu un vechi prieten din facultate, căruia să-i vândă mașina, în timp ce Radu așteaptă acasă, anxios, rezultatul acestei întâlniri.
     Filmul a fost selectat în competiția națională a Festivalului Internațional de Film NexT 2016, iar cu această ocazie ne-am întâlnit cu Sebastian Mihăilescu și Eduard Pârvu (directorul de imagine al filmului), care ne-au povestit în detaliu despre conceptul filmului, felul în care au lucrat cu actorii și proiectele lor la care lucrează în prezent.
 

Imagine: Valeriu Ciubotaru


Galerie Foto

Cuvinte cheie: apartament interbelic, in zona superba, ultracentral film, eduard parvu, next 2016, old luxurious flat film, romanian shorts, sebastian mihailescu

Opinii: